Egy olyan oldalon jársz, amelyen egy folytatásos regényt olvashatsz. A történet egy lányról szól, aki nehéz múlt után egy elit lovasakadémia tanulója lesz. Vajon képes lesz egy középosztálybeli lány beilleszkedni egy iskolába, ami tele van gazdag, elkényesztetett palántákkal? 
A szereplők teljes mértékben kitaláltak, bármiféle hasonlóság a véletlen műve (vagy mégse?). A történet helyszíne Magyarország, de az akadémia és annak városa a fantázia szüleménye

A részeket igyekszem félhetente/hetente feltölteni.

Kérlek, ha olvasod a részeket, írd meg, tetszett-e vagy sem, sokat jelentene nekem! :) Köszönöm!

Lia

 

¤ Kezdőlap
  ¤ Szereplőkről bővebben 
  ¤ Háttértörténetek
  ¤ Előző részekről
  ¤ Az akadémiáról
  ¤ Mondd el a véleményed!

 

Várható időpont: 2015. 03. 13-14.

Előzetes: A következő részben kiderül, mit kezd Dani a nála lévő információkkal, helyesen használja-e fel őket, és Dóri kap-e új esélyt a versenyzésre. Dani és Dóri kapcsolata vajon végleg véget ér, vagy a lány képes megbocsájtani a fiúnak? Dóri üldözési mániája elmúlik, vagy újra felszínre tör? Mindez kiderül a következő részben.

 

Előző szavazás (Kinek a segítségével kapjon Dóri újabb lehetőséget a versenyzésre?) eredménye:

Balu segítségével 85,71%
Dani segítségével 14,29%
A titokzatos idegen (Dóri apja?) segítségével 0,00%
Ne kapjon újabb lehetőséget 0,00%

 

 
Az akadémiáról

Az akadémia kinézete, felépítése, sőt létezése is teljesen kitalált. (Pontosabban kinézete, felépítése, sőt létezése is valós, de nem a történetbeli akadémia.) A képeket innen szedtem, mert nagyon megtetszett ez az istálló. :) 
 

A Szent István Lovakakadémia célja, hogy olyan lovasokat képezzen, akik megállják helyüket a lovasvilág minden területén, legyen az lótartás, versenyzés vagy oktatás. A diákok két szakon tanulhatnak, az egyik a díjlovagló szakág, a másik a díjugrató. Rengeteg gyakorlati oktatás mellett fontos az elméleti képzés is. A diákok tanulményaik során ismerkedhetnek meg az anatómia és élettan, a munka-, tűz- és környezetvédelem, a lovak egészségtana, a lóhasználat, a takarmányozástan, a lótenyésztés, a műszaki ismeretek, a gazdálkodási és szervezési ismeretek, a szakmai számítás, a jogi ismeretek, a gyepgazdálkodás, a tartástechnológia és az etológia tantárgyakkal. Emellett idegen nyelvet is tanulnak. A képzési idő 6 félév. Egy-egy évfolyamra 30 diák jár. A tandíj 1.500.000 Ft/félév. Minden évfolyamon 2-3 diák részére biztosítanak teljes ösztöndíjat kiemelkedő eredményeikért.

Az épület
Az akadémia egy hatalmas területen fekszik. Középpontban az istálló áll, ami több, mint 110 lónak ad otthont. A istállókhoz három nyerges, patamosók és egy hatalmas mosoda tartozik a felszereléseknek, valamit két kisebb, egy nagyobb fedeles lovarda, valamint két kinti pálya. Az előadótermekben ötven diáknak van hely. A tanulók kényelmére az épületbe az istállórész és az elméleti oktatás helyszíne között zuhanyzók és öltözők vannak kialakítva, amelyekben minden diáknak saját szekrénye van, ahová saját felszereléseikat pakolhatják.

A gyakorlati oktatás
Az edzések a fedeles lovardákban zajlanak le. Az akadémián hat állandó edző oktat, emellett két kisegítő edző ugrik be alkalomadtán. A hétköznapokon minden nap folynak edzések, egy napon nyolc időpontban. Az elsősöknek két, a másodéveseknek három míg a harmadéveseknek négy edzés kötelező egy héten.
Időpontok:
7:50-8:50
9:00-10:00
10:10-11:10
11:20-12:20
12:30-13:30
14:10-15:10
15:20-16:20
17:30-18:30
A diákoknak általában saját lovuk van, a felsőbbéveseknek akár kettő-három is, amelyekkel felvátva vesznek részt az edzéseken. A diákoknak azonban van lehetősége bérelni is lovat az akadémiától vagy megvásárolni őket. 

Versenyek
Az akadémia csak a legtehetségesebb diákok részére biztosítja költségmentesen versenyeket.

Képek
Nagyobb méretért kattints a képekre!

Kívülről Bokszok
Bokszok Lómosók
Fedett lovarda Nyerges
 

 


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human