Egy olyan oldalon jársz, amelyen egy folytatásos regényt olvashatsz. A történet egy lányról szól, aki nehéz múlt után egy elit lovasakadémia tanulója lesz. Vajon képes lesz egy középosztálybeli lány beilleszkedni egy iskolába, ami tele van gazdag, elkényesztetett palántákkal? 
A szereplők teljes mértékben kitaláltak, bármiféle hasonlóság a véletlen műve (vagy mégse?). A történet helyszíne Magyarország, de az akadémia és annak városa a fantázia szüleménye

A részeket igyekszem félhetente/hetente feltölteni.

Kérlek, ha olvasod a részeket, írd meg, tetszett-e vagy sem, sokat jelentene nekem! :) Köszönöm!

Lia

 

¤ Kezdőlap
  ¤ Szereplőkről bővebben 
  ¤ Háttértörténetek
  ¤ Előző részekről
  ¤ Az akadémiáról
  ¤ Mondd el a véleményed!

 

Várható időpont: 2015. 03. 13-14.

Előzetes: A következő részben kiderül, mit kezd Dani a nála lévő információkkal, helyesen használja-e fel őket, és Dóri kap-e új esélyt a versenyzésre. Dani és Dóri kapcsolata vajon végleg véget ér, vagy a lány képes megbocsájtani a fiúnak? Dóri üldözési mániája elmúlik, vagy újra felszínre tör? Mindez kiderül a következő részben.

 

Előző szavazás (Kinek a segítségével kapjon Dóri újabb lehetőséget a versenyzésre?) eredménye:

Balu segítségével 85,71%
Dani segítségével 14,29%
A titokzatos idegen (Dóri apja?) segítségével 0,00%
Ne kapjon újabb lehetőséget 0,00%

 

 
Az akadémiáról

Az akadémia kinézete, felépítése, sőt létezése is teljesen kitalált. (Pontosabban kinézete, felépítése, sőt létezése is valós, de nem a történetbeli akadémia.) A képeket innen szedtem, mert nagyon megtetszett ez az istálló. :) 
 

A Szent István Lovakakadémia célja, hogy olyan lovasokat képezzen, akik megállják helyüket a lovasvilág minden területén, legyen az lótartás, versenyzés vagy oktatás. A diákok két szakon tanulhatnak, az egyik a díjlovagló szakág, a másik a díjugrató. Rengeteg gyakorlati oktatás mellett fontos az elméleti képzés is. A diákok tanulményaik során ismerkedhetnek meg az anatómia és élettan, a munka-, tűz- és környezetvédelem, a lovak egészségtana, a lóhasználat, a takarmányozástan, a lótenyésztés, a műszaki ismeretek, a gazdálkodási és szervezési ismeretek, a szakmai számítás, a jogi ismeretek, a gyepgazdálkodás, a tartástechnológia és az etológia tantárgyakkal. Emellett idegen nyelvet is tanulnak. A képzési idő 6 félév. Egy-egy évfolyamra 30 diák jár. A tandíj 1.500.000 Ft/félév. Minden évfolyamon 2-3 diák részére biztosítanak teljes ösztöndíjat kiemelkedő eredményeikért.

Az épület
Az akadémia egy hatalmas területen fekszik. Középpontban az istálló áll, ami több, mint 110 lónak ad otthont. A istállókhoz három nyerges, patamosók és egy hatalmas mosoda tartozik a felszereléseknek, valamit két kisebb, egy nagyobb fedeles lovarda, valamint két kinti pálya. Az előadótermekben ötven diáknak van hely. A tanulók kényelmére az épületbe az istállórész és az elméleti oktatás helyszíne között zuhanyzók és öltözők vannak kialakítva, amelyekben minden diáknak saját szekrénye van, ahová saját felszereléseikat pakolhatják.

A gyakorlati oktatás
Az edzések a fedeles lovardákban zajlanak le. Az akadémián hat állandó edző oktat, emellett két kisegítő edző ugrik be alkalomadtán. A hétköznapokon minden nap folynak edzések, egy napon nyolc időpontban. Az elsősöknek két, a másodéveseknek három míg a harmadéveseknek négy edzés kötelező egy héten.
Időpontok:
7:50-8:50
9:00-10:00
10:10-11:10
11:20-12:20
12:30-13:30
14:10-15:10
15:20-16:20
17:30-18:30
A diákoknak általában saját lovuk van, a felsőbbéveseknek akár kettő-három is, amelyekkel felvátva vesznek részt az edzéseken. A diákoknak azonban van lehetősége bérelni is lovat az akadémiától vagy megvásárolni őket. 

Versenyek
Az akadémia csak a legtehetségesebb diákok részére biztosítja költségmentesen versenyeket.

Képek
Nagyobb méretért kattints a képekre!

Kívülről Bokszok
Bokszok Lómosók
Fedett lovarda Nyerges
 

 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!