Egy olyan oldalon jársz, amelyen egy folytatásos regényt olvashatsz. A történet egy lányról szól, aki nehéz múlt után egy elit lovasakadémia tanulója lesz. Vajon képes lesz egy középosztálybeli lány beilleszkedni egy iskolába, ami tele van gazdag, elkényesztetett palántákkal? 
A szereplők teljes mértékben kitaláltak, bármiféle hasonlóság a véletlen műve (vagy mégse?). A történet helyszíne Magyarország, de az akadémia és annak városa a fantázia szüleménye

A részeket igyekszem félhetente/hetente feltölteni.

Kérlek, ha olvasod a részeket, írd meg, tetszett-e vagy sem, sokat jelentene nekem! :) Köszönöm!

Lia

 

¤ Kezdőlap
  ¤ Szereplőkről bővebben 
  ¤ Háttértörténetek
  ¤ Előző részekről
  ¤ Az akadémiáról
  ¤ Mondd el a véleményed!

 

Várható időpont: 2015. 03. 13-14.

Előzetes: A következő részben kiderül, mit kezd Dani a nála lévő információkkal, helyesen használja-e fel őket, és Dóri kap-e új esélyt a versenyzésre. Dani és Dóri kapcsolata vajon végleg véget ér, vagy a lány képes megbocsájtani a fiúnak? Dóri üldözési mániája elmúlik, vagy újra felszínre tör? Mindez kiderül a következő részben.

 

Előző szavazás (Kinek a segítségével kapjon Dóri újabb lehetőséget a versenyzésre?) eredménye:

Balu segítségével 85,71%
Dani segítségével 14,29%
A titokzatos idegen (Dóri apja?) segítségével 0,00%
Ne kapjon újabb lehetőséget 0,00%

 

 
Szereplők

Folyamatosan bővül!

¤ Vázsonyi Dóri
    ¤ Major Adél és családja
    ¤ Polgár Kitti
    ¤ Maurer Dani
    ¤ Árvai Noémi
    ¤ Takács Szandi

Vázsonyi Dóri
Dóri egy kedves, nyitott szívű lány, aki imádja a lovakat. Az akadémia ösztöndíjas diákja, a történet főszereplője. Gyerekkora szép volt ugyan, ám egy tragédiát követően a nagynénje családjához került 18 éves korában. Anyja és nővére autóbalesetben meghaltak, majd apja - magára hagyva őt - külföldre költözött. Ezek után anyagi helyzetük miatt nem folytatthatta a lovaglást, annak ellenére, hogy addig sikeres díjugrató volt. Jövőjét állatorvosként képzelte el, de titkon mindig híres díjugrató szeretett volna lenni. 
Ki nem állhatja a hazug, kétszínű embereket. Nem tűri, ha elítélik. Gyakran idegeskedik apróságok miatt is, hangulata változékony, de szélsőséges érzéseit általában csak a hozzá közelálló embereknek mutatja ki. Kevés emberben bízik, de próbál mindenkit megismerni és megkedvelni. Barátait és szeretteit teljes szívből szereti és értük bármit megtenne. 
Amióta nagynénje neveli, nem jellemző rá, hogy szórakozni jár, és a fiúk sem érdekelték azóta, hiszen nagyon sokat foglalkozott unokatestvéreivel, akiket testvérként szeret. Gyengéje a világos szemszín barna vagy szőke hajjal. Jelenleg Danival jár együtt titokban, aki az edzője. Ha kapcsolatuk kitudódna, az igazgató őt és Danit is kirúgná az akadémiáról.
Lova egy Nevada nevő sárga herélt, akit az akadémiától bérel. 
Órarendje:

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

9:00-11:00
idegen nyelv

11:00-13:00
munka-, tűz- és
környezetvédelem

8:00-10:30
etológia

9:00-10:00
edzés

10:00-11:30
takarmányozástan

12:00-14:00
lóhasználattan

13:00-14:30
takarmányozástan

11:00-12:00
idegen nyelv

11:00-13:00
anatómia

12:00-12:45
etológia

15:00-17:00
anatómia

17:00-18:30
edzés

13:00-15:00
lovak egészségvédelme

13:30-14:30
lovak egészségvédelme

 

 

Major Adél (Dóri nagynénje), Major Patrik, Dominik és Vanda
Dóri anyjának, Katának tizennéngy évvel fiatalabb húga. A család tragédiája után gondolkodás nélkül befogadta unokahúgát. Férje Patrik, akivel hét éve boldog házasok, két gyerekük Dominik és Vanda. Adél kissé hanyag anyuka, Dominik és Vanda éppen ezért egy kissé rosszul neveltek, de próbál nekik minden szeretetet megadni. A lakás neki köszönhetően mindig meleg és gyakran száll sütemény illata.
Patrik számára fontos karrierje, de családjáért bármit feláldozna. Gyerekei taníttatása az első helyen áll nála, nem csoda, hiszen két nagyon okos gyerek apja. Ő és Adél az egyetemen ismerkedtek meg, és hamar szerelmesek lettek egymásba.
Nyíregyházán laknak.

Polgár Kitti (Dóri legjobb barátnője)
Kitti óvoda óta ismeri Dórit, majd egy általános iskolába jártak. Kitti is nagyon szereti a lovakat, sajátja egy Írisz nevű gidrán kanca. Dóri minden versenyén ott volt, és barátnője Nyíregyházára költözése nagyon megviselte. 
Most az ELTE tanulója.
Veszprémben lakik, de az egyetem miatt Budapesten folynak mindennapjai

Maurer Dani
Dóri edzője az akadémián. Nagyon jól kijönnek egymással, és valószínűleg tetszik neki a lány. Levelezgetett Dórival az akadémiai öltözőszekrényen keresztül, persze titokban. Most titokban járnak, ugyanis ha kiedülne kapcsolatuk, az igazgató azonnal kirúgná állásából. 23 éves, szeme kék, haja mogyoróbarna színű, teste izmos, 183 cm magas. Öltözködéséről leolvasható, hogy tehetős családból származik.
Lova Doc Holiday, egy palominó kanca.
Kissé idegesítik az akadémia elkényeztetett tanulói, éppen emiatt kedveli Dórit annyira. 
Múltjáról, családjáról még nem tudunk információt.

Árvai Noémi
Noémi Dóri legjobb barátnője az akadémián. Másodéves, és ő is ösztöndíjas, akárcsak Dóri. Saját lova neki sincsen, hanem az akadémia egyik lovát bérli, Calypsot, aki egy almásderes, fiatal kanca. Szobatársa Cili, akivel egy faluból érkeztek, ugyanabba az iskolába jártak, és az akadémiára kerülésük előtt együtt is lovagoltak. Barátja Enzo, aki a helyi bár pultosa. Kapcsolatuk nem tart régóta, de Noémi nagyon szerelmes a fiúba. 

Takács Szandi
Dóri legnagyobb ellensége az akadámián, Kezdetektől fogva utálta Dórit, hiszen a lány azzal a fiúval kezdett, aki mindig is tetszett neki. Emellett pedig nem tetszik neki, hogy jobb lovas, mint ő, ezért azzal az ürüggyel, hogy Dóri szegény, folyamatosan szekálja. Először megfenyegette Dórit, hogy kirúgatja az akadémiáról, de már Nevada megmérgezése sem okozott neki gondot. Vajon meddig képes elmenni célja érdekében?
Haja szőke, szeme kék, alakja törékeny, belül mégis egy megállíthatatlan lány. Utálatos, sznob és öntelt, emellett azonban apja elvárásainak nem tud eleget tenni. Az akadémia gazdagabb társaságának üdvöskéje.
Lova Capris, akit szeret ugyan, de gyakran ideges, ha láb alatt van. Sokszor vádolja a lovat sikertelensége miatt.

Oldal tetejére

 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!